انواع ترمینال های مخابراتی
انواع ترمینال های مخابراتی
در مرکزهای مخابراتی برای متصل کردن خطهای مربوطه با توجه به وضعیت موجود از ترمینالهای مخابراتی گوناگونی استفاده خواهد شد مانند: ترمینالهای دلسا، پیچی، کروز، PT و .... که بهوسیلهی کارخانههای گوناگونی و در انواع متفاوتی ساخته میشوند.
البته امروزه بیشتر ترمینالهای مخابراتی پیچی که از برند سالهای گذشته است، منسوخشدهاند و ظرفیت خود را به ترمینالهای مخابراتی کروز دادهاند. متصل کردن سیمها در پستهای تلفن، با استفاده از این نوع ترمینالها انجام میشود. همچنین اگر از ترمینالهای مخابراتی پیچی در درون پست استفادهشده باشد، ابتدا باید زوج سیم ورودی را بهوسیلهی کابلهای اصلی به زیر پیچها متصل نمود و سپس زوج سیم خروجی را به روی پایه فلزی ترمینال پیچی، وصل کرد.
ترمینال مخابراتی کروز نیز مانند ترمینال پیچی شامل دو پورت ورودی و خروجی است. همچنین اگر در درون پست از ترمینالهای مخابراتی کروز استفاده بشوند، ضروری است که برای وصل کردن زوج کابلهای ارتباطی، اولاً این زوج سیمها را توسط قیچیهای کروز بر روی پایۀ قسمت بالایی پرس کرده و دوماً زوج سیمهای خروجی را نیز روی پورت بخش پایینی ترمینال کروز، قیچی نمود.
ترمینالهای مخابراتی کروز
• ترمینالهای بسته، که برای تشکیل اتصال نیاز به فیوز ندارند. (رنگ سفید)
• ترمینالهای باز، که برای تشکیل اتصال نیاز فوری به فیوز دارند. (رنگ قهوهای)
همچنین ترمینال های مخابراتی ZIMANS در حوزه مخابراتی، ازجمله تجهیزاتی هستند که برای ارتباط از طریق یک دورنگار، خط تلفن یا تجهیزات شبکه مثل چاپگرها کاربرد دارند.
ترمینالهای مخابراتی از رایجترین وسایل جانبی در حوزۀ صنعت به شمار میآیند. کاربرد اساسی این ترمینالها وصل کردن دو یا چند کابل، سیم است.
ترمینالهای مخابراتی، به دو شکل ترمینالهای مخابراتی کروز و ترمینالهای مخابراتی پیچی گروهبندی میشوند.
ترمینالهای کروز مانند ترمینالهای پیچی شامل دو پورت ابتدایی و انتهایی بوده و سبب منتقل شدن دادهها به سیمهای داخلی از سمت مخابرات و سیمهای رانژه میشوند.