انواع آسانسور و تفاوت های آنها
انواع آسانسور و تفاوت های آنها
- در اینجا به معرفی سه نوع آسانسور که شامل آسانسورهای پانوراما (نمادار)، آسانسورهای با دو در مقابل و آسانسورهای با
- دو در مجاور میباشد، میپردازیم.
آسانسورهای پانوراما
امروزه آسانسورهای پانوراما نقش مهمی در زیبایی طراحی معماری ساختمان، ایفا میکند که این مسأله مورد توجه بسیاری از مهندسان ساختمان است. برخی موارد استفاده آن عبارتند از:
- در نمای ساختمانهای با ارتفاع متوسط (مانند مجتمعهای تجاری و رستورانها و…)
- در داخل فروشگاههای زنجیرهای چند طبقه
- در داخل ساختمانهای مسکونی بسیار لوکس تریپلکس و بالاتر
- در هتلها و مکانهای لوکس مانند تالارها
- در سایر ساختمانهایی که آسانسور آن در نما در نظر گرفته شده است.
آسانسور پانوراما دارای تنوع بسیار زیادی در زمینه طراحی بوده که نه تنها معمار را در طراحی معماری خود محدود نمینماید، بلکه ایدههای متنوعی را نیز ارائه میکند.
آسانسور پانوراما معمولا با دو سیستم کششی و هیدرولیک نصب میگردد که هر کدام در شرایطی مزیتهایی بر دیگری دارند.
آسانسورهای پانوراما با سیستم هیدرولیک
اصولا در آسانسورهای پانوراما همواره سعی میگردد تا تجهیزات مکانیکی و برقی در معرض دید قرار نگیرند که در سیستمهای هیدرولیک به دلیل عدم نیاز به سیم بکسل و وزنه تعادل زیبایی بیشتری در آسانسور وجود دارد.
آسانسورهای پانوراما با سیستم کششی
محدودیت سیستم هیدرولیک در ارتفاع و سرعت، لزوم استفاده از سیستم کششی را در ساختمانهای بیش از ۴ یا ۵ طبقه نمایان میکند. اگرچه سیستمهای کششی دارای سیم بکسل و وزنه تعادل هستند ولی با انجام ترفندهایی تجهیزات مکانیکی و برقی، کمتر به چشم میآیند.
فضای موردنیاز سیستم آسانسور پانوراما
آسانسورهای با دو در مقابل
آسانسور دارای دو در، آسانسوری است که مسافران از دو ضلع کابین امکان ورود و خروج از آسانسور را دارند این امکان ممکن است مخصوص یک طبقه باشد و یا مسافران در طبقهای از یک سمت وارد و در طبقه دیگر از سمت مقابل خارج شوند.
در برخی ساختمانها طراح در شرایطی قرار میگیرد که درهای آسانسور در کلیه طبقات در یک راستا قرار نمیگیرند، بلکه به عنوان مثال راستای درها در طبقات بالا در یک سمت ولی در طبقه پارکینگ به علت وجود رمپ در همان راستا، در ضلع دیگری از چاه آسانسور است. در این حالت ممکن است در آسانسور هم در سمت مجاور سایر درها و یا در سمت مقابل سایر درها قرار گیرد.
در آسانسورهای بیماربر و یا تخت بر در بیمارستانها ممکن است به دلیل وجود بخشهای مختلف در طبقات، نیاز به دو ورودی در دو سمت چاه آسانسور باشد به طوری که تخت بیمار از یک سمت وارد و از سمت دیگر به بخشی که لازم است خارج شود.
در برخی ساختمانها اختلاف سطح ورودی ساختمان تا اولین واحد یک نیم طبقه است که اگر نخواهیم ساکنان، نیم طبقه را از طریق پلهها طی نمایند تا به اولین در آسانسور برسند، میتوان از دو ورودی برای آسانسور استفاده نمود که یکی در ورودی ساختمان باز شود و سایر درها در مقابل آن و روبروی واحدهای ساختمان باز شوند.
تلفن : 02146893204
واتس آپ : 09358987865 (ارتباط فقط از طریق واتس آپ)