انواع پمپ هیدرولیک
انواع پمپ هیدرولیک
از پمپ های هیدرولیک آسانسور برای ایجاد جریان سیال در سیستم های هیدرولیکی استفاده می شود. پمپ موجود در این سیستم بر نیروی مقاومت سیال مدار غلبه کرده و با این کار موجب جابجایی کابین آسانسور و یا بالابر می شود.
به طور کل پمپ ها به دو طریق تقسیم بندی می شوند که یک مدل جابجایی غیر مثبت و جابجایی مثبت و دیگری جابجایی ثابت و جابجایی غیر ثابت است.
پمپ های جابجایی غیر مثبت
پمپهای جابجایی غیر مثبت قابلیت مقاومت در فشارهای بالا را نداشته و بیشتر در فشارهای پایین و جریان های بالا از آن ها استفاده می شود. به دلیل همین ویژگی از پمپ های جابجایی غیر مثبت در سیستم های هیدرولیکی و به طور کل در صنعت استفاده نمی شود.
پمپ های جابجایی مثبت
پمپ های جابجایی مثبت با هر دور چرخش محور پمپ، مقداری از سیال را وارد سیستم هیدرولیک می کنند. از این دسته پمپ ها در فشارهای بالا استفاده می شود، به همین خاطر از این پمپ ها در سیستم های هیدرولیکی استفاده می شود. از ویژگی های پمپ جابجایی مثبت می توان به ابعاد کوچک و فشرده، انعطاف پذیری بالا و بازده حجمی بالا در آن اشاره کرد.
در پمپ های جابجایی ثابت با هر دور چرخش محور، مقدار سیال پمپ شده ثابت است و در مقابل در پمپ های جابجایی متغیر با هر دور چرخش محور، مقدار سیال پمپ شده متغیر است.
از انواع پمپ هیدرولیک آسانسور می توان به پمپ هیدرولیک چرخ دندهای، پمپ هیدرولیک پره ای و پمپ هیدرولیک پیستونی اشاره کرد.
پمپ هیدرولیک چرخ دنده ای
این پمپ ها دارای طراحی ساده و قیمت ارزان بوده به همین دلیل بیشتر از موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. بیشترین استفاده پمپ های چرخ دنده ای در مصارف عمومی چون آسانسورهای حمل بار و بالابرهای نفربر است. از معایب این پمپ ها می توان به سر و صدای زیاد آن اشاره کرد.
پمپ هیدرولیک گوشواره ای
در بین انواع مختلف پمپ های چرخ دنده ای این پمپ ها کمترین سر و صدا را به وجود می آورند. همچنین در بین انواع مختلف چرخ دنده ای این مدل بیشترین جابجایی حجمی را داراست.
پمپ هیدرولیک چرخ دنده خارجی
این پمپ ها شامل دو چرخ دنده محرک و متحرک هستند. از پمپ هیدرولیک چرخ دنده خارجی در فشارهای پایین استفاده می شود. در این پمپ از چرخ دنده نوع ساده استفاده می شود و حجم جابجایی آن ها 0.2 تا 200 سانتی متر مکعب و حداکثر فشار 300 بار است.